STU

STU-uddannelse
STU er en forkortelse for; Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse.
Det er en ungdomsuddannelse for unge mennesker, som skal være opstartet mellem det 16. og 25. år. Det er din UU-vejleder og visitationen i Holstebro kommune, som vurderer, om du er i målgruppen for STU.
Uddannelsen varer op til 3 år. Der er ca. 200 skoledage om året.
Målet med STU-uddannelsen er at hjælpe dig med at blive klar til voksenlivet, både indenfor beskæftigelse, aktivt fritidsliv, socialt netværk og botræning.
Undervisningen starter hver dag kl. 09.00, og den slutter igen kl. 14.00 (fredag stopper vi kl. 13.30).
Alle grupper starter dagen med et fælles morgenmøde i grupperne, hvor dagens program gennemgås, og evt. ændringer præsenteres.
De fleste af grupperne har et fast program for hver morgen – bl.a. en fast morgengåtur.
Fra kl. 11.45 til kl. 12.30 er der frokostpause. Vi spiser fælles i grupperne, og efterfølgende er der fritid, indtil sidste undervisningsmodul fra kl. 12.30 til kl. 14.00.
Madordning
På lokationen i Vemb kan man tilkøbe en madordning som indeholder frokost.
Maden laves i vores eget køkken af vores kok og nogle af vores elever, som har praktik i køkkenet. Der serveres altid sundt og varieret mad. Til middag er der som oftest både rugbrød og pålæg, salater og noget lunt.
Transport
Transporten til og fra skolen afhænger af dit støttebehov, og afstanden til dit STU-tilbud.
Hvis eleven bevilges specialtransport, så hjælper vi med at organisere dette.
Om de 4 grupper
På skolen i Vemb har vi ca. 50 elever, som er inddelt i gruppe 1 og 2. På undervisningstilbuddet i Holstebro (Thorsvej) er gruppe 3 og 4 fysisk placeret.
Undervisningsgrupperne kan være delt op i mindre grupper på forskellige størrelser. I nogle af grupperne er der 4 elever, og i andre er der op til 10 elever.
Hver gruppe har faste personaler, og eleven vil få en fast kontaktperson.
I nedenstående kan du læse om de respektive grupper.
- Du har stor indflydelse på målene for din uddannelse. Sammen med din UU-vejleder, og måske dine forældre eller pårørende, aftaler I, hvilke mål du gerne vil arbejde med i din uddannelse.
- Målene skal hjælpe med at gøre dig parat til et selvstændigt voksenliv – både i forhold til din fremtidige bolig, dit fremtidige arbejde samt et spændende og aktivt fritidsliv.
- Forløbsplanen bliver løbende evalueret. Mindst én gang om året kommer din UU-vejleder og følger op på, hvordan det går. Du og din familie kan altid følge med i din uddannelsesplan via en hjemmeside.
- Ud fra din uddannelsesplan tilrettelægger underviserne på STU dit skema og din undervisning.
- Noget af undervisning foregår i større grupper, og andet kan foregå med et mindre antal elever. Vi forsøger altid at tilrettelægge undervisningen bedst muligt ud fra de muligheder, vi har. Vi tilpasser typisk skemaet 3-4 gange om året, så vi kan arbejde med forskellige mål.
- Noget af undervisningen foregår som klasseundervisning og noget som praktiske aktiviteter. ”Vi tænker ikke, at man nødvendigvis lærer bedst af at sidde på en stol og lytte. Vi vil hellere ud i samfundet og i vores nærområde for at øve os i voksenlivet”.
- De fleste af vores elever kommer i praktik i løbet af deres 2. og 3. skoleår.
- Du kan læse mere om, hvorledes vi planlægger og organiserer vores praktikker i underpunktet; Praktik.
Fredagscafe
Én gang om året afholdes der fredagscafe. Her kan nuværende og tidligere elever og ansatte komme på skolen til en hyggelig eftermiddag.
Jule-komsammen
Til jul inviterer eleverne & Mariebjerg, pårørende til en hyggelig eftermiddag på STU. Her julehygges og optrædes for gæsterne. Arrangementet er gratis.
Lejrtur
Hvert år afsættes der midler til aktiviteter, ture eller lejrskole. Det er personalet i grupperne, som vurderer, hvorledes midlerne bruges bedst. Underviserne skal tage hensyn til elevernes behov, elevsammensætningen, sociale relationer m.m.
Idrætsstævne i Randers
De sidste år har grupperne på Mariebjerg deltaget i et atletikstævne i Randers. Udgangspunktetet er idræt og ikke mindst socialt samvær.
De fleste af vores elever kommer i praktik i løbet af deres 2. og 3. skoleår. Praktikkerne foregår internt (pedel, køkken og rengøring) og hos forskellige virksomheder.
Hvis du kunne tænke dig at vide mere om Mariebjerg og STU-uddannelsen, er du altid velkommen til at kontakte Mariebjerg.
For Holstebro borgere vil det altid være UU-vejleder og visitationen som indstiller og bevilger dig et STU-forløb.
Borgere udenfor Holstebro Kommune skal kontakte deres sagsbehandler som kontakter Mariebjerg.
Du kan også kigge på STU-overblikket, som er en portal, der giver overblik over uddannelsessteder, der udbyder særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU).